top of page
  • Facebook
  • Twitter

Dergigo Grubu

Herkese Açık·63 üye

CS 1.6'da Silah Seslerinin Kaybolması ve Ses Bozuklukları

Selamlar arkadaşlar, uzun zamandır Counter-Strike 1.6 oynuyorum ama son günlerde çok garip bir ses sorunu yaşamaya başladım. Oyunda ateş ettiğimde silah sesleri bazen gelmiyor, bazen de çok cızırtılı ve yankılı duyuluyor. Adım sesleri, bomba kurma sesleri ve diğer çevresel ses efektleri de aynı şekilde bozuk. Bu durum özellikle rekabetçi maçlarda büyük dezavantaj oluşturuyor çünkü düşmanın nereden geldiğini seslerden anlayamıyorum. Ses sürücülerini güncelledim, oyun içi ses ayarlarını varsayılana döndürdüm, hatta farklı bir kulaklık denedim ama sorun çözülmedi. İnternette araştırma yaparken bu sorunun oyunun ses dosyalarının bozuk olmasından kaynaklandığını ve bazı sitelerde bu sorunun giderilmiş olduğunu okudum. Özellikle https://upcs16.com/tr/ adresindeki sürümün ses motorunun tamamen yenilendiği yazıyordu. Bu siteyi daha önce kullanan var mı? Ses sorunlarını kalıcı olarak nasıl çözebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

2 görüntülenme
orjensons
06 Ağu

Merhaba dostum, geçmiş olsun. Anlattığın silah seslerinin kaybolması ve cızırtı sorunları, genellikle oyunun ses dosyalarının eksik veya bozuk olmasından kaynaklanır. Özellikle internette rastgele bulunan sıkıştırılmış paketlerde bu tür sorunlar çok sık yaşanır. Bu durumda yapman gereken, ses dosyaları tam ve sağlam olan bir sürümü edinmek. Bahsettiğin siteyi ben de biliyorum ve gerçekten de oradaki sürüm, ses motoru yenilenmiş ve tüm ses efektleri optimize edilmiş olarak geliyor. Oyunun ses dosyaları özel olarak düzenlendiği için silah sesleri, adım sesleri ve çevresel efektler kristal netliğinde duyuluyor. Ayrıca bu pakette ses gecikmesi ve yankı sorunları da tamamen giderilmiş durumda. Sadece kurulumu yapıp oyuna gir, farkı hemen hissedeceksin. Kulaklık veya sürücü değiştirmek yerine bu çözümü dene, eminim sorunun ortadan kalkacak. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

bottom of page